Saturday, 26 March 2011

Cinta 4 segi


Korang percaya tak dengan cinta 4 segi..?
Rase2 cinta yang byk segi ny..boleh bertahan lama x..?
Aku ade 1 cite yang aku rase interesting dan jugak jarang dijumpa..=) cite ny based on a true story..bkn aku mereke2 okeh..n  aku dengar cite ny mase aku sertai kursus kahwin bulan lalu. Cite ny mengisahkan:

Seorang lelaki yang bernama Adam (bukan nama sebenar) yang masih study dekat salah satu IPTA kat area Utara. Adam ny boleh dikatakan agak kacak dan peramah. Dengan menggunakan ‘saham’ dye yang lebih ny, Adam memperluaskan ‘bisnes’ dye dgn berani utk ber “couple” dengan 3 orang perempuan yang berbeza pada masa yang sama di Universiti. Dahsyat tak? ( dun try dis at home okey..!) =)

Disebabkan ade 3 perempuan, aku gelarkan dorang ny si A, si B dan si C okey..aku tak tahu status ketige2 perempuan ny..yg mane yg 1st awek..@ yang mane dimadukan..tapi si Adam ny sangat bijak utk handle ketige2 GF dye..

Cite bab makan..Adam ny boleh aku kate sgt ushe la...tyme mkn..dye akan makesure dye akan ditemani sume GF dye....ofcoz..bukan pada masa yg same..carik pasal la tu..nk mkn dgn ketige2 GF serentak..huhu.contoh nye mcm ny la..bekfez dgn si A, lunch dgn si B dan dinner dgn si C. Sgt bahagie!! Mezti mkn pon lalu je kn..so, dorang ny mmg tak de masalah..sebab hari2 dapat mkn dgn BF masing2..

Kalau bab tgk wayang lak..agak2 mcm mne? mayB pg tgk dgn si A, ptg lak dgn si B n midnite dgn si C kot..aku salute la Adam ny..mezti $$$$ dye pon byk..kalau bab calling2 n msj lak..cm mne..? tak pernah lak terkantoi call ke kan..tibe2 tersebut name perempuan laen..naye tu..tak pun..terkantoi antar msj ke..mne tahu kalut2 sgt nak send ke kan..bab aku selalu je terkantoi...tp aku xde la rahsie negare pon nk sembunyi2 yg ble terkantoi sampai jdik perang dunie ke 3..huhu..
 so, dgn kepintaran si Adam, mereka ber4 ny dgn bahagie ye jalankan rutin harian masing2..pegi class, makan n sebagainye. Tapi jgn sangkakan hujan hingga ke petang, ribut pon boleh dtg di tgh hari..=)

satu hari, lepas class pagi..sedang asyik si Adam ny bergelak tawa dan menjamu selera dgn si A kat satu cafeteria..si C lalu disitu, n ternampak lah adegan mesra yang sedang dilakonkan oleh BF ye sendiri..ape lagi, dalam keadaan hati yang panas membara, sepantas kilat si C menuju ke arah si Adam ny n menjerit:

Si C : Abang! Ape abang buat kat sini? Sape girl ny? Asal abang mkn dgn dye berdue je? Bermesra pulak tuh...abang jgn nk tipu sy lagi..baik abang ckp betul2..sy dah nampak dgn batang hidung sy sendiri..

Belom sempat si Adam yang cuba untuk bangun sambil menggeletar ny menjwb soalan2 yg ditujukan..si C ny terjerit lagi..tapi kali ny..mate dye pandang tajam kearah si A yang terpinga2..
Si C : hey perempuan! Ko jgn ingat nak rampas boy aku okeh...!

Adam dah tak tahan lagi. Dye rase malu bila semua mate yg ade kt cafeteria tuh kusyuk je pandang kekecohan yg dibawak oleh si C. Ade yg tergelak2 dan jugak ade yg berbisik. Adam cuba utk menenangkan si C. Tapi gagal. Pergaduhan telah tercetus dan tanpe disangka, si B juga datang ke cafeteria yg same dan menyaksikkan pergaduhan tu. Si B pon masuk sekali..Ape lagi,ketige2 perempuan yang telah dimainkan Adam pon bergaduh sesame sendiri..sampai dah bertumbuk dan tarik2 rambut..seolah2 dorang ye ade kat situ. sehingga lah ‘pak guard’datang menyelamatkan keadaan...dan kes dorang ny pon dibawa ke kaunselor..



                                                              (sekadar hiasan)

Adam dan ketige2 perempuan yang terlibat ny pon di panggil. Kaunselor mulakan kerjanye..

Sesi kaunseling~~

Kaunselor : hurmm...saya tak sangka hal kecik macam ny boleh timbulkan pergaduhan yang besar di dalam kawasan kampus..kamu gaduh2..bukan nye boleh selesaikan masalah..

Dorang semua diam tanpa sebarang kata. Masing2 tunduk ke bawah. Kaunselor pon sambung lagi..
Kaunselor : dari maklumat yg sy dapat..pergaduhan ny agak besar. Saya mintak kamu semua untuk berterus terang dgn sy ttg keadaan yg sebenar. Kalau tak, saya terpakse..

Si A mencelah....

Si A: sekejap encik. Sy rase sebelum tu, baik utk kami bertige kecuali abg Adam berbincang antara kami sahaja. Boleh encik bagi kami sedikit masa...?

Kaunselor pon setuju dan mengangguk. Si B dan si C pon bangun ikot si A ke bilik sebelah. Sementare tunggu kedatangan mereka, kaunselor pon mengajukan soalan kpd Adam.

Kaunselor : ape yg ko buat ha? Sampai tige2 tuh boleh nak kt ko?

Adam: sy xbuat ape2. Dorang yg mule2 nak kat sy..sy terime je..

Kaunselor tu tergelak..n dye berbisik dlm ati “ape la yg dorang tu nmpk kat ko...aku tgk xde lebih kt mane pon..arap rambut ye mcm Trojan..” huhu..selepas tu, 10 minit kemudian. Datang lah ketige2 kaum hawa ny..

Kaunselor : ye..macam mne?

Si A : kami dah berbincang encik. Pertama sekali, kami nk minta maaf. Kami tahu kami silap. Kami janji, kami tak kan menimbulkan pergaduhan mcm tu lagi dan kami arap encik tak kan ambil tindakan terhadap kami.

Kaunselor : macam mane sy nak tahu yg kamu semua tak kan bergaduh lagi?

Si A : kami semua akan berbaik. Kami bertige masih sayangkan abang dan kami sanggup untuk kongsi abg Adam. ( ayat tak boleh belahhh....! huhu..)

Adam pon ape lagi..kembang la..confirm suke dgn ape yg Si A sampaikan..mezti si Adam ny..kte..alhamdulillah..aku selamat..huhu..baik betol tige2 GF aku ny...xsalah pilih..huahua! begitulah cerite ye...da penat da..sampai cny je la...n last,dr cerite yg aku dgr..dorang ny maintain sampai la grad..dahsyat kan..?? tahniah kpd mereka..

seterusnya, samada sampai ke gerbang perkahwinan..yg tu aku belom thu..huhu..sekian ~~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...